Publicatiedatum: 23 januari

Programma excursie Glasgow/Edinburgh

We gaan in september op Kunstexcursie naar Glasgow/Edinburgh!
Bekijk hier het programma:

Dag 1: donderdag 21 september
Amsterdam - Glasgow 

Aanwezig op Schiphol: 06.00 uur
Vlucht KL 1471 Amsterdam - Airport GLA: 08.00 - 08.30 uur
Transfer Airport GLA - Hotel IBIS: 09.00 - 09:30 uur

We vertrekken in de ochtend om 8.00 uur vanaf Schiphol en zijn in verband met het tijdsverschil al om 8.30 in Glasgow. Daar worden we naar het hotel gebracht. Nadat we de bagage hebben afgeleverd (inchecken kan pas vanaf 15.00 uur) starten we met een gezamenlijk bezoek aan onze eerste culturele bestemming. Glasgow is een prachtige stad, gelegen aan de Clyde; een interessante mix van klassiek en modern. Door de ligging van het hotel ben je snel in het bruisende centrum. 

Om 10.00 uur bezoeken we Kelvingrove Art Collection and Museum. Aanvullend mogelijk: bezoek The Tenement HouseRiverside of wandeling West End.

Dag 2: vrijdag 22 september
Glasgow

Na het ontbijt gaan we om 10.00 uurnaar de Gallery of Modern Art. Aanvullend mogelijk: bezoek St. Mungo Museum of Religies Life and Art of wandeling Second City (met o.a. The Lichthouse, centre for Architecture, Glasgow Cathedral and Necropolis.) Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Dag 3: zaterdag 23 september
Edinburgh

Dagexcursie naar Edinburgh met eigen bus:
Transfer Glasgow - Edinburgh: 09.00 - 09.45 uur
van Hotel IBIS naar Scottisch National Gallery of Modern Art

Vandaag brengen we een bezoek aan Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Door zijn historische centrum wordt Edinburgh ook wel het ‘Athene van het noorden’ genoemd. De stad telt zeker zo’n 4500 monumentale panden, waaronder een aantal kastelen. Om 19.45 uur is iedereen aanwezig bij het Spoorwegstation Edinburgh Waverley voor de transfer naar Glasgow.

Samen bezoeken we Scottisch National Gallery of Modern Art en bekijken we de mooiste kunstschatten van Schotland. Het museum bestaat uit drie onderling verbonden gebouwen. De collecties lopen uiteen van de renaissance tot het einde van de 19e eeuw. Werken van meesters als van Gogh, Monet, El Greco en Velasquez passeren de revue. Aanvullend mogelijk: bezoek Scottish National Gallery, Scottish National Portrait Gallery, City Art Centre of wandeling Old Town en New Town, het Centrum van Edinburgh.

Transfer Edinburgh - Glasgow 20.00 - 20.45 uur
van Spoorwegstation Edinburgh Waverley
naar Hotel IBIS

Dag 4: zondag 24 september
Glasgow - Amsterdam

Na het ontbijt checken we uit; de bagage geven we af bij de lounge, zodat je nog kunt genieten van Glasgow. Deze ochtend staat er nog een gezamenlijk bezoek aan een museum gepland of je bezoekt nog een van de vele bezienswaardigheden op eigen gelegenheid. Om 14.00 uur is iedereen aanwezig in de lobby van Hotel IBIS voor transfer naar vliegveld. Vervolgens is de transfer per bus van het hotel naar de luchthaven van Glasgow. In het begin van de avond arriveren we op Schiphol.

Om 10.00 uur gaan we naar Hunterian Art Gallery / Mackintosh House. Aanvullend mogelijk: wandeling City Centre (met o.a. The Glasgow School of Art of/encity, shoppen, lunchen)

Transfer Hotel - Airport GLA 14.30 - 14.55 uur
Vlucht KL 1478 Glasgow - Schiphol AMS 16.55 – 1

Meer informatie over de excursie