Samenspelen

Samenspel neemt een belangrijke plaats in bij Kunstpuntgouda. Tijdens de instrumentale lessen leer je een instrument bespelen. Door middel van samenspelen leer je het geleerde toe te passen, samen te werken en je eigen partij vast te houden zonder in de war te raken van je medespelers. Bovendien is het leuk!

06 20140212 klein

Samenspelweken

Jaarlijks worden in januari en februari, in plaats van de instrumentale lessen, samenspellessen gegeven. Tijdens deze vier weken worden stukken ingestudeerd in gangbare en minder gebruikelijke samenstellingen en genres. Denk bijvoorbeeld aan muziek van Guns n' Roses uitgevoerd door een saxofoonkwartet, een ensemble met blazers, gitaar, slagwerk en zang. Alle composities en arrangementen worden uitgevoerd op verschillende locaties. 

Orkesten, koren, ensembles en bands

Kunstpuntgouda heeft drie orkesten, vier koren en een groot aantal ensembles en bands. Deelnemen is al mogelijk vanaf de eerste les. Cursisten kunnen meedoen tegen een gereduceerd tarief.  Buiten Kunstpuntgouda kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de plaatselijke harmonieverenigingen Caecilia en de Pionier. Ben je lid van een van die verenigingen, dan kun je bij Kunstpuntgouda tegen gereduceerd tarief lessen volgen.