Klezmerband 'Goldfaden' 

De van oorsprong Jiddisch Oosteuropese muziek appelleert aan een oergevoel voor muziek, niet gebonden aan plaats of tijd. Deze mix van weemoedige vrolijkheid en vrolijke weemoed maakt ons tot amateurs in de ware zin van het woord: wij hebben de Klezmer lief. Voor een eerste optreden in Gouda werd de klezmergroep van de toenmalige Muziekschool de ‘Muziekschool Klezmer Band’ genoemd, naar analogie van de Klezmer Conservatory Band uit Boston. Met een vette knipoog! Enkele jaren geleden ging de Muziekschool op in Kunstpuntgouda. Sinds wij in mei 2014 zijn verhuisd naar Cultuurhuis Garenspinnerij, maken wij muziek onder de naam Goldfaden Klezmer, verwijzend naar de 19e eeuwse componist en tekstdichter Avram Goldfaden én een gouden draadje…. Onze groep is in de loop van de jaren meerdere malen van samenstelling gewisseld. Sinds 2009 staat de groep onder leiding van Frank Heerze, na jaren onder leiding van Leo Heijdra te hebben gemusiceerd en een enorm repertoire te hebben opgebouwd. Onze uitgebreide bezetting speelt naast de traditionele klezmer nummers en een aantal eigen arrangementen ook Jiddische liedjes. Fluit: Monique Muijselaar, Marike Verweij; klarinet: Marcel Dees, Carien v. Riemsdijk; mandoline: Sandra Molenaar; gitaar: EllenTjepkema; accordeon: Jo Grooteman, Yvonne Kleintjes; zang: Edith Gijsberts

Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

BiggerBand

Van Spetterende Swing tot Ronkende Rock, van Lieflijk Latin tot Tijdloze Traditionals, van Michael Jackson tot Michael Bublé, van Apart tot Zeldzaam: dat alles en nog veel meer kom je tegen als je in de BiggerBand speelt! De BiggerBand is een Band met een Bijzondere Bezetting, voor alle leeftijden, die alle stijlen aankan. Vrijwel elk instrument kan een plaats vinden, dus speel je goed genoeg (op minimaal examenniveau B), heb je op donderdagavond tussen 19.30u en 21.00u nog niets te doen en vind je het leuk om regelmatig op te treden in Gouda en omstreken? Dan is The BiggerBand iets voor jou!

Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

Popband

Muzieklessen en meteen in een band spelen! Dat kan bij Kunstpuntgouda. Wekelijks een uur lang spelen in een (pop)bandje onder begeleiding van een ervaren bandcoach. Het popbandje repeteert op dinsdag in de StudioGonz. De groepen worden samengesteld naar niveau, belangstelling, leeftijd en muziekstijl.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

img_0080_1_erik_versluis.jpg