Klarinet ensemble 'Chalumeau'

Het klarinet ensemble is bestemd voor de gevorderde klarinettist. Het ensemble speelt veel verschillende stijlen, zoals klassiek, klezmer, modern, wereld en lichte muziek. Omdat de groep niet heel groot is blijft er aandacht voor het individu. Meespelen bij het Chalumeau klarinet ensemble is met plezier musiceren met alleen maar klarinetten; van de hoge Es-klarinet tot de lage Bas-klarinet. Het ensemble geeft jaarlijks een aantal concerten. Deze cursus is ook toegankelijk klarinettisten die geen muziekcursus volgen bij Kunstpuntgouda.

Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

Strijk ensemble beginners

Dit is een ensemble voor leerlingen tot ongeveer 13 jaar die beginnen met het spelen van cello, altviool en viool. Vanaf hun eerste les zijn ze welkom. Eerst kunnen ze tokkelen en wanneer ze met strijken in de les beginnen, kunnen ze ook gaan strijken in het ensemble. Voor de iets gevorderde leerlingen zijn er moeilijkere partijen. Totdat ze het A-examen niveau hebben zijn de leerlingen van harte welkom. Het orkest repeteert iedere woensdagmiddag. De exacte tijd zal aan het begin van het nieuwe seizoen bekend worden.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren

Barok ensemble

Dit ensemble speelt werken van bekende componisten uit de Barok zoals Telemann, Corelli en Loeillet, maar ook van minder bekende componisten zoals Finger en Rosier. De melodie instrumenten worden begeleid door het continuo, dat bestaat uit clavecimbel en cello. Dit ensemble is bedoeld voor de redelijk gevorderde speler.

Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

Dwarsfluit ensemble 'Argentoni'

Het dwarsfluit ensemble 'Argentoni' speelt werken in allerlei verschillende stijlen: klassiek, modern klassiek en licht, zoals Zuid-Amerikaans, swing en jazz. Het ensemble treedt regelmatig op en is bedoeld voor de redelijk gevorderde speler.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

Blokfluit ensemble 'De Houtgreep'

Een ensemble voor de gevorderde blokfluitist. Een breed repertoire komt aan bod: van middeleeuwen, renaissance en barok tot swing, folklore en moderne muziek.Deze cursus is voor muziekcursisten van Kunstpuntgouda.

Inschrijven

Blazers ensemble

Leerlingen op klein koper, groot koper, dwarsfluit, klarinet en saxofoon kunnen meespelen in dit ensemble en op deze manier kennismaken met het samenspelen. Je kunt meespelen in dit ensembles als je minimaal twee jaar les hebt gehad.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

Blazers ensemble beginners

Leerlingen op klein koper, groot koper, dwarsfluit, klarinet en saxofoon kunnen direct meespelen in dit ensemble en op deze manier kennismaken met het samenspelen. Deze cursus is voor muziekcursisten van Kunstpuntgouda.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren

Volksmuziek ensemble 'Fairy Queen'

In dit ensemble spelen gevorderde leerlingen vooral Ierse volksmuziek. Deze cursus is voor muziek-cursisten van Kunstpuntgouda. Houd rekening met een repetitietijd van 1 uur.

Inschrijving jongeren
Inschrijven volwassenen

Harp ensemble

Muziekles is ontzettend leuk, maar samen muziek maken is nóg leuker! Wij repeteren daarom samen om de week mooie stukken in om aan het einde van de cursus te presenteren aan familieleden en vrienden. De stukken die we spelen zijn speciaal geschreven en/of bewerkt voor harpensemble en hebben voor elk niveau een geschikte partij. Heb je minimaal 1 jaar harples gehad en wil je graag eens samen spelen met andere harpisten? Grijp dan nu je kans! Volgt je geen muzieklessen bij Kunstpuntgouda, maar speel je wel harp? Ook dan ben je van harte welkom.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

foto_koperblazen.jpg