Orkesten

Vrijetijdsorkest

Elke maandagmiddag verzamelt een aantal vrolijke muzikanten zich in Cultuurhuis Garenspinnerij om te repeteren onder leiding van een enthousiaste Maaike Gerlsma (dirigent). Het Vrijetijdsorkest van Kunstpuntgouda bestaat al sinds 1988 en treedt drie tot vier keer per jaar op. Ze zijn elk jaar te horen tijdens Kaarsjesavond, de Hofstedendagen, Gouda Waterstad en tijdens schoolconcerten. Het repertoire is zeer divers. Van Latijns-Amerikaanse en Engelse volksmuziek tot Mozart, Bach, de Beatles en musicals.  Het orkest is momenteel op zoek naar nieuwe leden. Alle orkestinstrumenten (strijkers, hout en koperblazers, slagwerk) zijn welkom, maar ook harp, gitaar en blokfluit kunnen meespelen. Een paar keer op proef repeteren is altijd mogelijk. De repetities vinden plaats op maandagen tussen 13.30 en 14.30 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij. 

Inschrijven

Elementair orkest

Dit orkest is speciaal voor basisschoolleerlingen, die ongeveer twee jaar een orkestinstrument bespelen (niveau van diploma A). Ook pianisten, harpisten, blokfluitisten en gitaristen zijn welkom. We spelen klassieke werken, zoals Farandole van Bizet of een mars van Tjaikovski, maar ook volksmuziek of iets van de Beatles of muziek uit een musical. We treden geregeld op tijdens uitvoeringen van Kunstpuntgouda en jaarlijks tijdens Gouda Waterstad. De repetities vinden plaats op vrijdagen tussen 16.00 en 17.00 uur. Natuurlijk mag je eerst een paar keer komen meedoen voordat je definitief beslist of je meedoet.

Inschrijven

Symfonie orkest

Dit orkest bestaat uit middelbare scholieren en volwassenen die een orkestinstrument bespelen (niveau van diploma B). We spelen klassieke werken van Mozart, Bruckner, Tjaikovski of Zemlinsky maar draaien onze hand ook niet om voor opera-, musical-, film- of volksmuziek zoals Lord of the Dance. Het orkest treedt geregeld op tijdens uitvoeringen van Kunstpuntgouda, speelt jaarlijks tijdens Gouda Waterstad en een concert in Haastrecht. Repetities vinden plaats op donderdagen tussen 17.00 en 18.45 uur. Een paar keer op proef komen met je instrument, mag altijd.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

 

vrijetijdsensemble.jpg

Vrijetijdsorkest

zomer2008klein.jpg

Elementair orkest

orkest001s.jpg

Symfonie orkest